ORIJEN Regional Red Dog 2kg
Wariant: | |||
---|---|---|---|
ORIJEN Regional Red Dog 2kg
|
135,28 zł
(67,64 zł/kg)
|
Dostępny realizacja do 6 dni roboczych
|
Wysyłka GRATIS! |
350,07 zł
(58,35 zł/kg)
|
Dostępny na magazynie na wyczerpaniu
|
Wysyłka GRATIS! |
|
513,98 zł
(45,09 zł/kg)
|
Dostępny realizacja do 6 dni roboczych
|
Wysyłka GRATIS! |
Świeże Czerwone Mięso z Owocami i Warzywami bez zbóż dla dorosłych psów
Charakterystyka Karmy ORIJEN: |
---|
![]() |
|
Cechy ORIJEN Regional Red Dog: |
---|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Dawkowanie: |
---|
Waga psa | Ilość w gramach na dzień | |
Normalna aktywność | Mniejsza aktywność | |
2 kg | 40g / dzień | 30g / dzień |
5 kg | 90g / dzień | 60g / dzień |
10 kg | 150g / dzień | 120g / dzień |
20 kg | 240g / dzień | 160g / dzień |
30 kg | 330g / dzień | 240g / dzień |
40 kg | 420g / dzień | 280g / dzień |
50 kg | 480g / dzień | 330g / dzień |
60 kg | 570g / dzień | 390g / dzień |
- Jeżeli zmieniamy karmę naszego psa, pamiętajmy, aby robić to stopniowo, ponieważ potrzeba czasu, żeby układ trawienny pupila mógł przystosować się do nowej diety.
- Przez okres 5-7 dni należy mieszać karmę Orijen z poprzednio stosowaną karmą, stopniowo zwiększając jej ilość.
- Siódmego dnia możesz już podać psu 100% Orijen..
- Dlatego proponujemy rozpocząć dawkowanie karmy zgodnie ze schematem poniżej, kontrolując wagę psa, a następnie dostosować porcję do jego potrzeb.
- Podawaj karmę 2 razy dziennie i zapewnij psu stały dostęp do czystej, świeżej wody.
Skład i analiza: |
---|
Świeże mięso wołowe Angus (6%), świeże mięso dzika (5%), świeże mięso jagnięce (5%), świeża wątroba wołowa (5%), świeże mięso wieprzowe (5%), świeża wątroba wieprzowa (5%), świeże mięso śledzia (5%), świeża wątroba jagnięca (5%), dehydratyzowane mięso wołowe (4%), dehydratyzowane mięso jagnięce (4%), dehydratyzowane mięso śledzia (4%), dehydratyzowane mięso łososia (4%), dehydratyzowane mięso rdzawca (4%), świeże żołądki wołowe (3%), świeże mięso bizona (3%), tłuszcz jagnięcy (3%), świeże całe jaja (3%), olej ze śledzia (2%), czerwona soczewica, zielony groszek, żółty groszek, zielona soczewica, lucerna, pochrzyn, włókno grochu, ciecierzyca, dynia, dynia piżmowa, szpinak, marchew, jabłka, gruszki, żurawina, czarne jagody, organiczne wodorosty, korzeń lukrecji, dzięgiel litwor, kozieradka, kwiat nagietka, koper słodki, liście mięty pieprzowej, rumianek, mniszek, cząber, rozmaryn.
Analiza:
Składniki analityczne: Białko surowe (min.) 38%, Oleje i tłuszcze surowe (min.) 18%, Popiół surowy (max.) 9%, Włókno surowe (max.) 5%, Wilgotność (max.) 10%, Wapń (min.) 1.6-1,9%, Fosfor (min.) 1.3-1,6%, Omega 6 (min.) 2,5%, Omega 3 (min.) 0,8%, EPA (min.) 0,3%, DHA (min.) 0.5%, Glukozamina (min.) 400 mg/kg, Siarczan chondroityny (min.) 250 mg/kg
Witaminy: Witamina A 28 KIU/kg, Witamina D3 3000 IU/kg, Witamina E 400 IU/kg, Witamina B1 (tiamina) 145 mg/kg, Witamina B2 (ryboflawina) 61 mg/kg, Witamina B3 (niacyna) 46 mg/kg, Witamina B5 (kwas pantotenowy) 41 mg/kg, Witamina B6 (pirydoksyna) 38 mg/kg, Witamina B12 0.3 mg/kg, Kwas foliowy 5.5 mg/kg, Cholina 2,450 mg/kg
Minerały: Sód 0.4%, Chlorek 0.75%, Potas 1.0%, Magnez 0.13%, Żelazo 250 mg/kg, Cynk 270 mg/kg, Miedź 31 mg/kg, Mangan 24 mg/kg, Jod 4.8 mg/kg, Selen 1.2 mg/kg
Aminokwasy: Lizyna 2.4%, Treonina 1.5%, Metionina 0.9%, Izoleucyna 1.4%, Leucyna 2.6%, Walina 1.8%, Arginina 2.3%, Fenyloalanina 1.4%, Histydyna 0.8%, Tryptofan 0.4%, Cystyna 0.45%, Tyrozyna 1.0%
Składniki roślinne: Korzeń lukrecji 500 mg/kg, Dzięgiel litwor 350 mg/kg, Kozieradka 350 mg/kg, Kwiat nagietka 350 mg/kg, Słodki koper 350 mg/kg, Liście mięty pieprzowej 300 mg/kg, Kwiat rumianku 300 mg/kg, Korzeń mniszka 150 mg/kg, Cząber 150 mg/kg
Energia:
3.980 kcal/kg, z tego 39% z białka, 42% z tłuszczu, 19% z warzyw i owoców.